3 Denkfouten omtrent bedrijfsmassage opgehelderd
Bedrijfsmassage op elke werkplek.
Het is inmiddels heel gewoon. Een professionele masseur die met regelmaat een bedrijfsmassage komt geven om spieren van medewerkers weer los te maken tijdens een drukke werkdag. Even een kwartiertje of twintig minuten is al voldoende om de opgebouwde spanning los te masseren. Gebeurt dit niet met regelmaat dan kunnen er spierknopen (triggerpoints) ontstaan die er niet vanzelf uit gaan. Ze veroorzaken op den duur pijnklachten, een slechte bloeddoorstroming of zelfs ontstekingen.
Voorkomen is sneller en goedkoper.
Ons lichaam is niet gebouwd om de hele dag te zitten of te tillen. Toch gebeurt het maar al te vaak en kunnen er klachten ontstaan door overbelasting. Als er een fysiotherapeut aan te pas moet komen kost dat tijd, geld en ongemak. Een klacht komt altijd ongelegen. Net als een computer die vast loopt, heel vervelend.
Een bedrijfsmassage op het werk is effectief, efficiënt en relatief voordelig. Mochten er klachten zijn die niet opgelost kunnen worden met een bedrijfsmassage dan kunnen we doorverwijzen. Onze vinger-aan-de-pols functie helpt om erger te voorkomen. De oefeningen die we meegeven zorgen in de tussentijd voor verlichting.
Toch heeft nog niet elk bedrijf massage op het werk. Hoe kan dat?
Wij denken dat hier verschillende overtuigingen aan ten grondslag liggen. Nog niet iedereen is bekend met de heilzame effecten van massage. Er bestaat soms nog onduidelijkheid over. Daarom behandelen we de meest gehoorde redenen om massages niet in te voeren.
1. Een massage helpt toch niet
2. We hebben het te druk voor ontspanning
3. We hebben er geen budget voor
1. Het nut van massages
Massage wordt al eeuwen toegepast in diverse Oosterse en nu ook Westerse landen. Om lichaam en geest te ontspannen zodat je weer fris verder kunt. Om opgehoopte spanning weg te laten masseren. Om klachten te verminderen als hoofdpijn, rugklachten, nekklachten of slaapprobemen. Na een massage voel je weer dat je een lichaam hebt. Je geest raakt ontspannen en je kunt je beter concentreren. Wanneer je je prettig voelt nemen ook het werkplezier en de productiviteit toe. Als bonus waarderen medewerkers het enorm dat er aandacht is voor hun welzijn.
2. Dit kost tijd
Vaak horen we dat mensen wel een massage willen maar er de tijd niet voor nemen. Dan heb je juist een bedrijfsmassage nodig! Heb je geen tijd of neem je geen tijd? Er is altijd een keuze. Tijd is een kwestie van prioriteit. Wanneer je je eigen ontspanning en welzijn belangrijk maakt zal je zien dat een massage van 15 of 20 minuten je meer oplevert dan je dacht. De tijd die we aan sociale media besteden groeit met de dag. Wanneer je echt even 15 minuten rustig zit zonder mentale prikkels rust je al uit. De tijdsinvestering is klein en het resultaat groot. De tijd die je kwijt bent aan een massage haal je makkelijk weer in op een dag. Je voelt je weer fris en bent productief. Probeer het gewoon een keer, massage op het werk. Néém de tijd en je krijgt geen spijt:-).
3: Dit kost geld
Met geld is het net zoals met tijd gesteld. Ik heb er geen geld voor over klinkt al meer als een bewuste keuze. Natuurlijk kunnen we in niemands portemonnee of budget kijken maar het blijft subjectief. Sommige managers denken dat bedrijfsmassage duur is en een luxe die maar weinig bedrijven zich kunnen permitteren. Een kwartier van je werkplek af én ook nog voor een massage betalen? Gek genoeg vraagt niemand dit zich af bij rokers. Die zijn gemiddeld een half uur per werkdag niet productief omdat ze buiten staan. Steeds meer bedrijven hebben een vitaliteitsbeleid waar stoelmassage een vast onderdeel van uit maakt. De besparing die je met een regelmatige bedrijfsmassage kunt verdienen ligt in een lager ziekteverzuim, een verhoogde productiviteit en een betere weerstand. Alle resultaten van 3 onderzoeken naar het effect van een stoelmassage op regelmatige basis kun je hier vinden.
Maak je eigen onderhoud tot prioriteit :-)
Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.