Nekmassage

Nekmassage

Stijve nekspieren?


Heb je last van stijve spieren in je nek? Dan brengt een nekmassage zeker verlichting. Als je bedenkt dat een hoofd tussen de 5 en 7 kilo weegt zijn je nekspieren de hele dag bezig om je hoofd overeind te houden. Deze spieren worden dan ook zeer intensief gebruikt.

Topsport


Wanneer je met je hoofd voorover buigt wordt het gewicht met elke schuine hoek groter. Beeldschermwerk en smartphones nodigen uit om naar voren of naar beneden te buigen wat extra belastend is voor nekspieren. Hoe groter de hoek hoe groter het gewicht is om te dragen. Dat gaat met kilo's omhoog tot wel 15 kilo of meer!

nekmassage

Nekmassage


Wanneer we op werkplekken masseren komen we regelmatig medewerkers tegen met nekklachten en hoofdpijn. Dat komt omdat de doorbloeding en de zuurstof moeilijk door gespannen spieren getransporteerd kan worden. Zodra spieren ontspannen bijvoorbeeld door massage of strekkingen verlaagt dit de spiertonus. Hierdoor stroomt het bloed en de zuurstof beter door. Na de nekmassage geven de masseurs van WorkMassage stretch tips mee om de spieren los te houden.

Tips


  • Zorg er zoveel mogelijk voor dat je rechtop zit of staat. Met je borst vooruit en doe alsof er een lijntje aan je kruin vastzit die jou omhoog trekt. Deze houding is het minst belastend voor je nekspieren.
  • Laat je hoofd naar links zakken met je linkeroor richting je linkerschouder. Houd even vast en voel de strekking. Leg je rechterhand lichtjes op je hoofd en doseer wat extra druk als dat kan. Doe hetzelfde voor de rechterkant. Buig je hoofd naar beneden met je rechteroor richting je rechter schouder. Voer de druk licht op door je linkerhand op je hoofd te leggen
  • Kijk over je linker schouder. Voel je nekspier strekken. Duw met je wijsvinger tegen je kin om nog een klein stukje bij te strekken naar links. Herhaal deze oefening voor de andere kant. Kijk naar rechts over je schouder en duw met beleid een stukje verder met je linker vinger op je kin.

  • Voor alle stretches geldt: houd rekening met je grenzen. Ga nooit zover dat het pijn doet.

    Informeer naar de mogelijkheden voor stoelmassage bij jouw bedrijf.
Marie de Jonge
Door

Marie de Jonge

op 01 Sep 2021

Ik heb er nooit bij stilgestaan dat nekspieren zo intensief gebruikt worden. Ik merk dat ik regelmatig last heb van hoofdpijn wanneer ik veel zit. De tips ga ik uitproberen wanneer ik dagen op kantoor moet werken, bedankt!

Reactie plaatsen