Ergonomisch werken

Een juiste werkhouding en goed ingestelde werkplek voorkomt klachten.

Ergonomisch werken

Waar breng jij de meeste tijd van de dag door? Ook achter een beeldscherm? 


Vaak sta je er niet bij stil maar als die plek niet ergonomisch verantwoord is kun je wachten op klachten. Ergonomisch werken is in combinatie met een stoelmassage zeer effectief om ook op lange termijn klachten te voorkomen.


Werken op een laptop vraagt een andere instelling dan op een pc. Vaak zien we dat hier niet genoeg aandacht voor is of dat instellingen toe zijn aan een update. Ons massagewerk haalt veel klachten weg. Een juiste instelling van de werkplek en een gedegen advies zijn hier een logische aanvulling op.


Onze ergo coach stelt werkplekken in en geeft gebruikers advies hoe dit zelf te onderhouden. Ideaal na een verhuizing of bij gebruik van flexplekken.


Wil je alvast zelf aan de slag?

Bekijk hiernaast de instructie video en leer de 

basisregels voor ergonomisch werken.

Workshop Ergonomisch werken

Wanneer de werkplekken door onze ergo coach zijn ingesteld adviseren we om onze workshop Ergonomisch werken te volgen. Zo leer je je eigen werkplek(ken) te onderhouden. Voor een duurzame behoud van je lijf.


In deze tijden werken we niet meer alleen achter het bureau maar ook op smartphones en tablets. Onderweg, thuis, op de bank. Dit vraagt veel van ons lichaam. 


In de workshop Ergonomisch werken is niet alleen aandacht voor de technische kant van het instellen van werkplekken. We kijken ook naar de gewenste houding om klachten te voorkomen. Met name schouder, nek- en rugklachten zijn te voorkomen door een juiste werkhouding. Zo kun je lang en plezierig blijven werken. 


De workshop duurt 2,5 uur en wordt incompany gegeven.

ergonomisch werken - WorkMassage

Vraag een vrijblijvende 

offerte aan