Stoelmassage op het werk

Stoelmassage op het werk

Bedrijfsmassage, geen overbodige luxe


Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken: een hoge werkdruk of werkstress. Er kunnen piekperiodes zijn, zieke collega's of personeelstekort waardoor mensen een extra tandje bijzetten. Dit kan een hele tijd goed gaan. Houdt de druk aan dan kunnen op den duur klachten ontstaan zoals hoofdpijn, stijve nekspieren, overbelaste schouder spieren, rugklachten en armklachten. Neem daar het toenemend gebruik van beeldschermen, tablets en telefoons bij dan zijn er per dag steeds minder ontspanningsmomenten. Dit heeft gevolgen voor een gezonde werkbalans. Wanneer mensen uitvallen door overbelasting is dit niet alleen slecht voor het welzijn maar ook voor de bedrijfsresultaten.

Verschillende ontspanningsmomenten op een dag zijn nodig om in balans te blijven. Stoelmassage op het werk is een effectief, preventief en nog prettig ook!

Een stoelmassage is heel geschikt om op het werk te ondergaan. Je kunt je kleding gewoon aanhouden en hoeft er niet speciaal de deur voor uit.

https://youtu.be/rREzdArTL2M

Heerlijk!


Tijdens een drukke dag wil je best even ontspannen maar niet te veel tijd kwijt zijn. Het klinkt tegenstrijdig maar toch kan het. Een WorkMassage van 15 of 20 minuten haalt je even uit de waan van de dag. Je gaat naar een aparte ruimte in het bedrijf dat tijdelijk is ingericht als behandelkamer. Onze masseur heeft een rustig muziekje opgezet waardoor je in andere sferen komt.

Even schakelen


Je zult merken dat de eerste minuten nog druk zijn in je hoofd. Gedachten over zaken waar je net mee bezig bent geweest dwarrelen door je hoofd. Dat is logisch. Omschakelen van spanning naar ontspanning is vaak veel moeilijker dan andersom. Oefening baart kunst, het gaat steeds makkelijker. Veel van onze klanten raken als ontspannen als ze alleen de stoel al zien:-).

Na een paar minuten voel je de eerste spanning uit je lichaam verdwijnen. Schouders worden weer soepel, je rug meer ontspannen, nekspieren worden zachter en je gedachten verdwijnen naar de achtergrond. Je hartslag vertraagt en je ademhaling wordt dieper. Schouders zakken ontspannen naar beneden terwijl je armen tot rust komen. Ongelofelijk hoeveel spanning daarin kan zitten. Terwijl je toch dacht dat je heel ontspannen was.

Sommige plekken zijn gevoel en doen misschien zelf pijn. De masseur past de druk zo aan dat je wel voelt dat er iets gebeurd maar nog steeds kunt blijven ontspannen. Stevigheid met beleid.

De stoelmassage wordt afgesloten met strekkingen en tapotages (kloppen) op de rug. Hierdoor verbetert de bloeddoorstroming en word jij weer langzaam wakker.

Wanneer je je ogen opendoet voel je je als herboren.... en dat in zo'n korte tijd!

https://youtu.be/PouTh4jg5Aw

Wil jij dit ook meemaken? Neem gerust contact met ons op, dat vinden we leuk!

Laat hieronder een bericht achter als je wel eens een stoelmassage op je werk hebt gehad.

 
Reactie plaatsen