Workshops voor vitale medewerkers

Onze (online) Workshops zijn gericht op een gezonde leef- en werkstijl. Het vinden van een juiste balans is nodig om langdurig én met plezier aan het werk te blijven. Vitaliteit, Werkgeluk en Stresspreventie zijn onze speerpunten. Door de interactie sluit de inhoud altijd aan op de belevingswereld van deelnemers. 

Leuk, leerzaam & levendig voor het hele team!

OfficeGym - de online energizer

Zit je lang achter je bureau en vergeet je wel eens te pauzeren? Tijd voor een rondje OffiecGym. Samen met je team ontspannen en nieuwe energie op doen houdt je fit en vitaal. Onze 20 minuten sessies zijn ideaal als: 

 •  Vitale pauze tijdens een drukke werkdag 
 •  Ontspanning van stijve spieren
 • Voorkomen van klachten
 • Versterken van het teamgevoel

Boek een losse sessie of een abonnement.  Zeker een goede ondersteuning bij het hybride werken vandaag de dag.

Losse sessie: € 125,- en korting bij een abonnement van minimaal 3 maanden met een wekelijkse sessie.

Blijf samen fit op een vaste inlogtijd met steeds nieuwe oefeningen.


"We hebben echt genoten en lang niet zoveel lachende gezichten bij elkaar gezien".

"Doe mij iedere dag een Melanie in de ochtend en je kan de hele wereld weer aan"

Work & flow - meer flow in je werk

Medewerkers die hun kwaliteiten kunnen benutten, resulaten behalen en plezier hebben in hun werk zijn klantvriendelijker, productiever en creatiever. Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 5 uur workflow per week ervaren. Dat kan echt beter. Hoe vergroot je je workflow? Wat zit in de weg? Wat iemand in de flow brengt  is voor iedereen verschillend en daarom niet zo eenvoudig als het lijkt. De ene persoon wil uitgedaagd worden, voor een ander kan het contact met collega's weer bepalend zijn, een bepaalde autonomie kunnen hebben of meer waardering krijgen zijn aspecten die positief te beïnvloeden zijn. Wat maakt jou gelukkig op je werk?

Wat kunnen werkgevers en werknemers doen om het werkgeluk te bevorderen? Bewustwording, dialoog en kleine stappen binnen de mogelijkheden zorgen voor grote positieve gevolgen. In de workshop maken we hier een begin mee of haken in op de lopende ontwikkelingen en wensen. 

 • De online workshop duurt 1 uur en kost € 495,- en is voor max. 12 deelnemers
 • De incompany workshop duurt 2 uur, kost € 695,- excl. btw en is voor max. 12 deelnemers
 • Ook als interactieve lezing te boeken voor 1 uur a € 295,00

Ontdek wat jij nodig heb om je werkgeluk te vergroten en wat je er zelf aan kunt doen.

Referentie

"Bij Van Dam & Oosterbaan hebben we het welzijn van onze collega’s hoog in het vaandel staan. Normaal gesproken verrassen we onze collega’s daarom met een massage op kantoor. In deze coronatijden is dat helaas niet mogelijk. De workshop Vitaliteit en Werkgeluk van WorkMassage was daarom een goed alternatief. In deze onlinesessie zijn we meegenomen in een reeks oefeningen die je vanuit je werkkamer kunt uitvoeren en die bijdragen aan je vitaliteit en werkgeluk. Een korte meditatie, oefeningen om je schouders los te krijgen en het bloed beter door je lichaam te laten stromen zijn eenvoudig vanuit huis te doen. Wij kijken terug op een zeer geslaagde sessie die iedereen weer een flinke boost heeft gegeven". - Selina Tomur -  adviesbureau Van Dam & Oosterbaan.

Vitaliteit - balans van 6 pijlers

Een gezonde leefstijl is goed voor medewerkers én voor bedrijfsresultaten. Gezonde en gemotiveerde medewerkers vormen het hart van een organisatie. Maar wanneer ben je nu vitaal?

Arts Frans Bakker en psycholoog Albert Sonnevelt hebben onderzoek gedaan naar de 6 belangrijkste pijlers voor je gezondheid en welzijn. En dat gaat verder dan alleen gezonde voeding en beweging! 

De uitslag van dit onderzoek is vormgegeven in het model de "Vitaliteits Piramide". Leer hoe je je levensstijl kunt optimaliseren. Na afloop weet je waar jouw aandachtspunten liggen en hoe je daar meteen mee aan de slag kunt gaan. Deelnemers ervaren vaak dat ze al veel meer doen aan hun gezondheid dan ze eigenlijk dachten. Dat motiveert om nog een stapje verder te gaan.

 • De online workshop duurt 1 uur en kost € 495,- en is voor max. 12 deelnemers
 • De incompany workshop duurt 2 uur, kost € 695,- excl. btw en is voor max. 12 deelnemers.
 • Ook als interactieve lezing te boeken voor 1 uur a € 295,00

Ontdek de 6 belangrijkste pijlers van vitaliteit en jouw ideale balans

StressLess - rust en veerkracht

Eén op de 3 ziekmeldingen is een gevolg van stress op de werkvloer. Ruim 40% van de medewerkers heeft last van stress op het werk. Kennis over stresshantering is daarom geen overbodige luxe. 

Stress ontstaat door een combinatie van in- en externe factoren. Bijvoorbeeld (te) hoge verwachtingen, aanhoudende deadlines en moeilijk kunnen ontspannen. Het tempo in de moderne samenleving ligt hoog. Je eet vaker achter je bureau, staat voor iedereen klaar en thuis is er ook van alles te doen. Je staat de hele dag "aan". Rustmomenten zijn schaars en soms heb je last van vage klachten. …. Waar blijf jij in dit verhaal?

Stress is een patroon en werkt bij iedereen weer anders. In de workshop krijg je hier meer zicht op jouw stresspatroon en hoe dit te doorbreken. Je leert je fysieke, mentale of emotionele stress te herkennen, om te buigen en af te voeren. De technieken kun je overal toepassen, op je werk, thuis of onderweg. Met minder stress en meer vrijheid als resultaat.

 • De online workshop duurt 1 uur en kost € 495,- en is voor max. 12 deelnemers
 • De workshop duurt 2 uur, kost € 695,00, excl. btw en is voor max. 12 deelnemers
 • Ook als interactieve lezing te boeken voor 1 uur a € 295,00 

Ontdek hoe stresspatronen werken en krijg meer grip op stress.

“De Workshop Vitaliteit is een echte aanrader. Informatief, informeel en geestverruimend”

Rianne van Tuijl – Farnell.

“Leerzame workshop Vitaliteit die Melanie op enthousiaste & inspirerende wijze geeft.” 


Rob Koot – Gemeente Westland

“Goede tips om met stress om te gaan! Stresspreventie workshop … Een definitieve aanrader!” 

Helen Demosthenous – Cygnific

OfficeGym incompany

Tijdens een drukke werkdag kun je last krijgen van spieren en gewrichten. We zijn er immers niet op gebouwd om lang in eenzelfde houding te werken. Voorkom klachten, blijf fit en leer hoe je energiek kunt blijven op je werkplek.

Goed voor lichaam en (team)geest.

Tijdens de workshop Office Gym leer je:

* Waarom ons lichaam schreeuwt om beweging tijdens een drukke werkdag

* Welke oefeningen je makkelijk achter je bureau kunt doen

* Waar je op moet letten om blessures te voorkomen

* Hoe je op een makkelijke manier snel weer nieuwe energie krijgt

Het is een leuke en actieve workshop waar je energie van krijgt en die de teamspirit vergroot.

 • De online workshop duurt 30 minuten en kost € 125,- met max. 25 deelnemers
 • De incompany workshop duurt 1 uur, kost € 495,00,- excl. btw en is voor max. 25 deelnemers 

Wil jij met je team in een uurtje leren wat je kunt doen om fit te blijven op kantoor, boek ons nu:-).

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Workshop Ergonomie

We brengen steeds meer tijd achter een beeldscherm door. Een langdurige verkeerde werkhouding veroorzaakt rug,- nek,- en arm klachten. Ergonomisch werken is een must voor elke professional. 

De werkplek verandert door flexplekken, thuiswerk en het toenemend gebruik van laptops en tablets. Om te zorgen dat medewerkers geen klachten krijgen aan schouders, nek, rug of armen is advies en een juiste instelling van de werkplek onmisbaar. 

Daarnaast is het op een juiste manier omgaan met je lichaam belangrijk om klachten te voorkomen. De meest voorkomende fouten worden in de workshop behandeld. Je bent hierna zelf in staat om zowel je werkplek te optimaliseren als ook je werkhouding.

 • De workshop duurt 2 uur, kost € 695,00 excl. btw en is voor max. 12 deelnemers
 • Online optimaliatie van de werkplek voor 1 uur € 195,00 excl. btw en reiskosten.
Ontdek hoe jij je werkplek ergonomisch kunt optimaliseren en hiermee klachten voorkomt.

In aanvulling van het PMO krijgt het personeel op diverse locaties in Nederland regelmatig een preventieve WorkMassage op het werk. Ook laten we werkplekken door WorkMassage optimaliseren. Dit maakt onderdeel uit van ons vitaliteitsbeleid.

Theo Witte - Technische Unie

Workshop Massage

Deze workshop is bij uitstek geschikt tijdens een verwendag of teambuildingsdag.

Op een toegankelijke manier leren we je enkele basisgrepen om je te laten ontspannen. Een handmassage, hoofdmassage of schouder/nekmassage is zo geleerd en heeft direct een ontspannen resultaat.

Klachten als hoofdpijn, stijve schouders, vermoeidheid of slapeloosheid kunnen verminderen door ontspanning. Massage draagt bij aan een goede bloedcirculatie, verbetert je weerstand en reduceert stress. Wie zich regelmatig laat masseren is fysiek en mentaal beter in balans. 

Met onze technieken leer je jezelf of iemand anders te behandelen. Je leert ook wat juist niet te doen. De Oosterse- en Westerse technieken kun je over de kleding heen toepassen. Dat maakt de workshop laagdrempelig. Thuis kun je enkele massagegrepen ook met olie uitvoeren als je wilt. In de hand-out kun je alles terug lezen. 

 • De workshop duurt 1 uur, kost € 295,- excl. btw en is voor max. 16 deelnemers incl. gadget.

Ontdek de kracht van massage en hoe je dit verantwoord kunt toepassen.

Vraag een vrijblijvende 

offerte aan