Vitaliteit en Werkgeluk

Meten = weten. Een strategisch vitaliteitsplan geeft betere resultaten.

Personeel binden en boeien, later met pensioen, de 24-uurseconomie, automatisering, hoge werkdruk, werk-privé balans zijn uitdagingen waar een organisatie mee te maken heeft. Investeren in gezonde en blije mensen verdient zichzelf terug, nu en in de toekomst. 

Een vitaliteitsplan is maatwerk

Veel ondernemingen willen graag "meer met vitaliteit" doen. Hoe geef je vervolgens handen en voeten aan een passend Vitaliteitsplan? Het levert bijvoorbeeld deze vragen op.

 • Wat zijn de doelen van de organisatie en waarom?
 • Wat is er al gedaan en wat is verder nodig?
 • Wat werkt er wel en wat is weggegooid geld?
 • Hoe kunnen medewerkers het beste uit zichzelf  halen?
 • Hoe meten we de resultaten?
 • Hoe zorgen we voor een optimale werksfeer?
 • Hoe zorgen we er voor dat Vitaliteit op de agenda blijft?

Onze Bedrijfsadviseur Vitaliteit en Werkgeluk helpt graag antwoorden te vinden op deze vragen  en dit vorm te geven in een Vitaliteitsplan. Door de samenwerking met TNO beschikken we over gekwalificeerde meetmethoden en vragenlijsten met als doel de medewerkers op 4 punten te ondersteunen:

1. Mentale en fysieke veerkracht

2. Motivatie en werkgeluk

3. Leren en ontwikkelen

4. Werk-privé balans

Onze werkwijze is gericht op de dialoog met de opdrachtgever en binnen doelgroepen van de organisatie. Hierdoor kunnen we de juiste interventies inzetten om tot goede resultaten te komen. Een Vitaliteitsplan is altijd maatwerk en passend bij de bedrijfscultuur.

 1. Volgens onderzoek van het World Economic Fund is 15% van de medewerkers verminderd inzetbaar en staat 5% op uitval. De kosten van dit  "grijs verzuim" zijn te verminderen met een goed Vitaliteitsplan. Laat ons voorrekenen wat een investering in Vitaliteit oplevert.
 2. Gelukkige medewerkers zijn minder vatbaar voor stress en zijn gezonder.

-> Geef handen en voeten aan ambities en bel gerust voor een vrijblijvend gesprek.

Compleet vitaliteitsprogramma

Wanneer een Vitaliteitsplan gemaakt is komt de praktische invulling aan bod. Afhankelijk van de doelstelling en behoefte kan dit uit een of meerdere onderdelen bestaan zoals:

1.Voeding en beweging

2. Zingeving en werkplezier

3. Ontspanning en energie

4. Werk- privé balans

De verschillende modules fungeren als bouwstenen voor een maatwerk programma dat in onderling overleg wordt opgesteld. Onze professionals die de modules verzorgen zijn ervaren, bekwaam en enthousiast.

Het programma  bevat workshops, e-learning en individuele opdrachten gebaseerd op het persoonlijke doel van elke medewerker. Bijvoorbeeld meer bewegen, minder stress ervaren, meer werkplezier, beter slapen, meer ontspannen of lekker en gezond eten. 

Het Vitaliteitsprogramma duurt 3 maanden om tot eerste resultaten te komen.

Met metingen tussendoor houden we vinger aan de pols en sturen we bij waar nodig.

Hulp bij de vitaliteitsweek

Door de dagelijkse drukte schiet het er wel eens bij in om plannen goed uit te kunnen voeren. Onze Bedrijfsadviseur Vitaliteit en Werkgeluk ondersteunt HR bij het initiëren, monitoren en evalueren van projecten. Bijvoorbeeld bij het organiseren van een complete Vitaliteitsweek. Dit levert het volgende op:
 • Tijdsbesparing 
 • Een frisse blik en inbreng van ervaring
 • Creatieve ideeën en een hoop plezier 
 • Samenwerking met groot netwerk van professionals 
We werken aan een optimale match tussen de bedrijfsdoelen van de organisatie enerzijds en de behoeften en mogelijkheden van medewerkers anderzijds. Plezier en motivatie zijn doorslaggevend voor het resultaat :-). Zullen we kennis maken?

Investeren in duurzame inzetbaarheid loont.

Waarom een Vitaliteitsplan?

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!

Lees alles over vitaliteitsmanagement, een artikel van hoogleraar prof. dr. Tineke van Vuuren.

Vraag een vrijblijvende 

offerte aan