Hoe zit het met jouw flow?
04 augustus 2021 
in Blog

Hoe zit het met jouw flow?

Verkouden

Ben jij soms ook eerder moe? Of vergeetachtiger? Of eerder geprikkeld?

Van bepaalde nieuwsberichten of vanwege de beperkingen rond je vakantie plannen? Of de dreigende polarisatie over het wel of niet laten vaccineren? Misschien vind je deze tijd juist prettig waarbij je andere vrijheden hebt rond werktijden en werkplekken?

De omstandigheden kunnen verschillen maar een bepaalde metaalmoeheid bespeur ik toch bij veel mensen. Ik probeer ook constructief te blijven met verwachtingen en beperkingen. Werk bij klanten begint weer, heb je net de planning klaar staat de rem er weer op, dan weer mondjesmaat paraat staan etc. Veranderingen gaan tegen onze basisbehoefte van ‘homeostase’ in. Dat alles blijft zoals het is zodat het geen extra aandacht en energie vraagt.

Dat de veranderingen energie vragen merk ik doordat ik opeens loop te snotteren met een volle neus! In augustus! Nog nooit gehad. Na een test blijkt het gelukkig een gewone verkoudheid te zijn😊.

Autonomie

Ik was laatst eindelijk weer bij een geliefde klant om te masseren. We hadden elkaar erg gemist. Ik vroeg de receptioniste (die alles hoort en ziet) wat haar was opgevallen. Ze vertelde dat collega’s nu zo helder en uitgerust op kantoor komen, ze stralen. Het thuiswerken heeft velen goed gedaan. Een toename in autonomie zoals inrichten van werk en privé tijd maakt mensen bewezen veerkrachtiger.

Ik spreek ook mensen die juist liever op kantoor werken dan thuis vanwege de duidelijke scheiding. Vaak is de werkplek ergonomisch beter toegerust en vermindert dat klachten. Of gewoon voor de gezelligheid met een klein team dat aanwezig is. Interactie is ook bewezen effectief voor de betrokkenheid, werkplezier én productiviteit.

Functie kantoordagen

De dagen dat medewerkers elkaar op kantoor treffen worden dan ook vaak ingevuld met leuke en ontspannende activiteiten. Denk aan samen lunchen, wandelend of aan tafel, massages, yoga, sportieve activiteiten, borrels en presentaties. Deels om de betrokkenheid te vergroten die samenwerking ten goede komt. Maar ook om mensen weer naar kantoor te lokken omdat ze anders te ver ‘afdwalen’ achter hun keukentafel.

Hybride maatwerk

Bij veel klanten zien we dat er maatwerk is ontstaan. Hierbij wordt rekening gehouden met individuele behoeften van medewerkers én die van de bedrijfsvoering. Zo behoud de medewerker een mate van autonomie en ziet het bedrijf de betrokkenheid in teams toenemen. Beiden zijn belangrijke pijlers voor vitaliteit, werkplezier én productiviteit.

Hoe zit het met jouw flow?

Gemiddeld zitten we 4-6 uur per week in onze flow te werken. Dat was voor de corona-periode en persoonlijk vind ik dat niet veel. De veranderingen in de samenleving en onze eigen levens duren nu ruim een jaar. Tijd om de balans op te maken. Hiervoor gebruiken we onze Flow piramide als model. Neem even een momentje rust om te reflecteren.

Graag ontvangen we jouw feedback over hoe je de afgelopen maanden ervaren hebt. Dit is super waardevol voor ons flow programma en we zullen dan ook de uitkomsten anoniem in de volgende nieuwsbrief vermelden.

1.       Geef elk van de 4 onderdelen een cijfer tussen 0 en 10 waarbij de 10 staat voor kan niet beter.

2.       Kies 1 onderdeel met de meeste prioriteit en beschrijf kort wat er goed gaat en wat er beter kan.

3.       Geef dan aan waar je op dit moment het meeste behoefte aan hebt en wat volgens jou zou helpen.

 

Reageer en win een Massagebon

Ik ben heel benieuwd hoe het met jouw flow staat. Zelf zet ik nu vooral in op werkplezier en ben daarom meer gericht op samenwerking met andere professionals om het WorkFlow programma vorm te geven. Dit geeft mij enorm veel energie, creativiteit en veerkracht waardoor het bijstellen van teleurstellingen minder heftig is. Door de flow piramide ben ik tot dat inzicht gekomen.

Om je te belonen voor je eerlijkheid en moeite verloot ik 3 gratis Massagebonnen. Stuur je feedback uiterlijk 5 september as. naar melanie@workmassage.nl dan maak je kans op een heerlijke massage bij een aangesloten massagepraktijk bij jou in de buurt. Ik verzeker je dat ik alle informatie anoniem zal behandelen.

Kijk op Massagebon.nl voor meer info.

Bedankt en prettige zomer(vakantie)!

Melanie Raaijmakers

Slaapwijsheid
Door

Slaapwijsheid

op 28 Oct 2021

Hi Melanie, Dank voor dit heldere bericht! Fijn en duidelijk geschreven. Met name de flow-piramide sprak mij erg aan. Ik werk dagelijks aan mijn vitaliteit door zo uitgerust mogelijk wakker te worden (passend kussen, fijn matras, elektrische deken, etc). Echter kan ik nog veel meer werken aan plezier, voldoening en zingeving. Ik ga aan de slag!

Reactie plaatsen