WorkMassage op kantoor

Kantoordagen aantrekkelijk maken

In dit tijdperk van hybride werken zien we dat nog veel werkgevers en werknemers zoekende zijn naar een goede balans hier in.

De meeste medewerkers die wij spraken vinden het prettig om af en toe thuis en af en toe op kantoor te werken. Bij onze klanten zien we dat mensen gemiddeld 2 a 3 dagen op kantoor werkzaam zijn. Met name de dinsdagen en donderdagen zijn populair. Sommige medewerkers hebben moeite om naar kantoor te komen en anderen gaan liever elke dag. Dit kan te maken hebben met de afstand woon-werk, de plek waar je je het beste kunt concentreren of wat andere teamleden / leidinggevenden doen. De keuzevrijheid en toegenomen autonomie zorgen voor meer werkplezier en een beter afgestemde werkbalans. 

Voor werkgevers biedt hybride werken ook voordelen. Er is minder kantoorruimte nodig omdat de bezettig variabel is. De functie van kantoor is veranderd naar ontmoetingsplek en gezamenlijke activiteiten. Zoals vergaderingen, kennismakingen en borrels. We zien dan ook steeds vaker mooi aangeklede open ruimtes met daarin kleine units om ook afgezonderd te kunnen werken en bellen als dat nodig is. Gezellige zitjes om met je team te overleggen en lange lunchtafels. Wanneer teams hun afspraken goed op elkaar kunnen afstemmen heb je een win/win situatie.

Met het onderling afstemmen gaat het nog wel eens mis. De moeite die het kost om iedereen te informeren en betrokken te houden is minder vanzelfsprekend. We merken dat werkgevers steeds creatiever worden om leuke dingen te organiseren om medewerkers met regelmaat naar kantoor te krijgen. Begrijpelijk want dit stimuleert de onderlinge band, de betrokkenheid bij het bedrijf, het werkplezier én de samenwerking. Degenen die het wel erg prettig vinden thuis wil je ook betrokken houden en informeren. Met meerdere koppen bij elkaar kom je tot andere inzichten. De wandelgangen bieden ruimte voor persoonlijke gesprekken, anders dan je via een online medium hebt. Even checken hoe het echt met je collega gaat bijvoorbeeld. Of ventileren waar je tegenaan loopt. Goede onderlinge relaties zijn de smeerolie voor een goedlopend bedrijf.

WorkMassages worden regelmatig ingezet om de kantoordagen iets extra's te geven. Voor sommige mensen is het zelfs een reden om naar het werk te komen. Een massage tussendoor geeft ontspanning en nieuwe energie. Wanneer je een drukke dag hebt is het prettig wanneer dit gefaciliteerd wordt. Thuis kom je er vaak niet aan toe om je te laten masseren. Een kwartier tot 20 minuten is al voldoende om op te laden. Bovendien werken massages preventief voor klachten die ontstaan door lang in dezelfde houding te werken. Mentale en fysieke ontspanning is geen overbodige luxe tussendoor.

Wil je het personeel naar de werkplek halen en iets extra's bieden? Overweeg dan eens om WorkMassages in te zetten. Leuk, gezond én effectief:-).

Reactie plaatsen