(Online) Vitaliteit binnen handbereik.
17 april 2020 
in Blog

(Online) Vitaliteit binnen handbereik.

Hoe staat het met onze vitaliteit en ons werkgeluk?

Volgens onderzoek van de Erasmus Universiteit is ons rapportcijfer voor werkgeluk de afgelopen corona-maand gedaald van een 7,5 naar een 6,3. Vooral voor gezinnen met inwonende kinderen en mensen met inkomens onzekerheid ervaren regelmatig stress. We gaan iets meer eten terwijl sportscholen dicht zijn. We missen het fysieke contact met familie, vrienden en collega’s. Sommige mensen draaien overuren, anderen hebben door thuiswerken een andere routine gekregen en weer anderen hebben op dit moment helemaal geen werk. Meer dan ooit lopen rollen die we vervullen door elkaar heen. Gelukkig zijn er ook veel positieve dingen te melden. We hebben geen files, ademen schonere lucht in én er is tijd voor reflexie!

Verbinding en flow

De stress die veranderingen en beperkingen met zich mee kan brengen heeft invloed op onze gezondheid. Gelukkige medewerkers zijn minder vatbaar voor stress en zijn daardoor gezonder, meldt nu.nl. Daarom is het juist nu belangrijk om als werkgever goed contact te houden met medewerkers en naast de lopende online vergaderingen tijd te maken voor gesprekken over hoe het met iedereen gaat. Wat hebben leden van het team nodig? Hoe kun je hier als werkgever in faciliteren en wat kunnen betrokkenen zelf doen om deze tijd zo gezond en prettig mogelijk door te komen? Hoe kom je weer in de flow?

Online Workshop Vitaliteit

De mate van onze vitaliteit bepaalt de sterkte van ons immuunsysteem, onze veerkracht én ons humeur. Wil je weten welke 6 pijlers er voor zorgen dat je fysiek, mentaal en emotioneel in balans blijft? Volg dan de online workshop Vitaliteit. Na afloop bepaal je een concreet doel en een eerste stap hoe je verder aan de slag gaat. Dat kan voor elke deelnemer weer anders zijn. Niets is zo persoonlijk als doen wat goed voor je is. Tevens ontvang je motivatie tips en een hand-out om alles later terug te lezen:-).

Ondersteunend wanneer je:

  • Merkt dat alle veranderingen de laatste tijd extra creativiteit en aanpassing vragen. Waar zit je rek?
  • Het soms lastig is om positief en energiek te blijven
  • Je merkt dat je motivatie wat minder is geworden
  • Het moeilijk is om te ontspannen of goed te slapen
  • Je gewoon even je hart wilt luchten en wil sparren met anderen
  • Je stijve spieren krijgt of klachten wanneer je lang in eenzelfde houding werkt
  • Nieuwsgierig bent naar manieren om je leefstijl verder te optimaliseren

De online workshop Vitaliteit duurt 1,5 uur met max. 8 deelnemers.

Voor organisaties is het tevens mogelijk om de workshop in 2 delen te geven aan eenzelfde team met min. 5 en max. 8 deelnemers.

Het kortingstarief van € 19,95 excl. btw per persoon is geldig t/m 1 juni 2020.

Beschikbare data:

Woensdag 29 april van 10.00 – 11.30 uur

Vrijdag 8 mei van 10.00 – 11.30 uur

Dinsdag 12 mei van 19.30 – 21.00 uur

Boeken of vragen graag via info@workmassage.nl of tel: 020 – 612 32 85.

Referentie:

Bij Van Dam & Oosterbaan hebben we het welzijn van onze collega’s hoog in het vaandel staan. Normaal gesproken verrassen we onze collega’s daarom met een massage op kantoor. In deze coronatijden is dat helaas niet mogelijk. De workshop Vitaliteit en Werkgeluk van WorkMassage was daarom een goed alternatief. In deze onlinesessie zijn we meegenomen in een reeks oefeningen die je vanuit je werkkamer kunt uitvoeren en die bijdragen aan je vitaliteit en werkgeluk. Een korte meditatie, oefeningen om je schouders los te krijgen en het bloed beter door je lichaam te laten stromen zijn eenvoudig vanuit huis te doen. Wij kijken terug op een zeer geslaagde sessie die iedereen weer een flinke boost heeft gegeven. 

Reactie plaatsen