3 Tips om de waan van de dag op afstand te houden.
12 september 2018 
in Blog

3 Tips om de waan van de dag op afstand te houden.

Ben je net terug van vakantie, zit je zo weer in de waan van de dag.

Herken je dat? Het lome tijdloze vakantiegevoel maakt plaats voor een wekker, een agenda, werk, school en verplichtingen. Heb je in de zomer na kunnen denken over je prioriteiten? Dan heb je een streepje voor. Dat maakt je minder vatbaar voor afspraken die je eigenlijk niet wilt op tijden waar je nog minder zin in hebt. Je mag je rijk rekenen als je kunt schrappen in de activiteiten die je deed voordat je op vakantie ging.

Nog een week later dringt het leven zich dan echt aan je op.  Je ochtendritueel met meditatie, yoga, gezond eten, een rondje met de hond of andere goede voornemens verdwijnen langzaam naar de achtergrond. Het gewone leven knabbelt aan je tijd. Wat lijkt die lange zomer al een tijd geleden…..

De waan van de dag

Lange werkdagen, schoolroosters, werkdruk, reorganisaties en deadlines kunnen stress opleveren. We zijn ook maar mensen. Stress ophoping is een sluipend proces. Iets wat je al weken doet kan opeens teveel worden: de spanning kan wel eens hoog oplopen. Je lichaam is trouw en doet ook mee. Je tilt je schouders op, gaat oppervlakkig ademen, je voelt je gehaast, moe, geïrriteerd, krijgt hartkloppingen en hebt minder energie. Je spieren verkrampen en je besteed steeds minder tijd aan ontspannende activiteiten omdat er altijd wel iets af moet.

Ja hoor met mij alles goed, jij?

Het is frappant hoe vaak we als bedrijfsmasseurs klanten op de massagestoel krijgen die vooraf aangeven nergens last van te hebben en tijdens de massage voelen dat ze meer spanning vasthouden dan verwacht. Een pijnlijke plek, een beurs gevoel, vermoeidheid, stramme spieren of een zeurende hoofdpijn valt opeens op als je even ontspant. Je lichaam praat tegen je. Het geeft aan waar je behoefte aan hebt. Als je daar naar luistert vorm je een gouden team met jezelf.

 3 Tips om de waan van de dag op afstand te houden.

1. Bewustwording
Maak elke dag minstens 5 minuten (of meer) tijd voor jezelf vrij op een rustige plek. Ga met je aandacht naar jezelf. Adem een paar keer diep in en uit. Hoe voel je je op dit moment? Hoe voelt je lichaam aan? Vraag jezelf af waar je behoefte aan hebt.

2. Actie
Bekijk hoe je de antwoorden die in je op komen kunt omzetten in haalbare activiteiten. Dit kan een ontspanningsoefening zijn, een hobby oppakken, zomaar een terrasje pakken, een vriend opbellen of afbellen, een massage nemen, een lunchwandeling maken, een uurtje vroeger naar bed of gewoon even helemaal niks.

3. Focus
Wanneer je dagelijks opschrijft waar je dankbaar voor bent werkt dit enorm positief op je humeur, je gezondheid en je focus. Daar waar je je aandacht op richt groeit, dat is een natuurwet. Zorg dus dat je gericht bent op wat je wel wilt en prettig vindt, dan zal dit zal vanzelf toenemen. Hetzelfde geldt helaas ook omgekeerd: ben je vooral met problemen bezig dan zullen die groeien.

De oplossing ligt vaak niet in het probleem maar is het gebrek aan balans. Doe waar je behoefte aan hebt dan verandert dit je perspectief en je gevoel over een situatie. Neem rust en luister naar je antwoorden.

-> Je kunt ook dit ook doen tijdens je volgende stoelmassage van een van onze masseurs.

Neem vandaag nog contact met ons op.

Mari
Door

Mari

op 13 Sep 2018

Mooi artikel! Wat mij helpt is elke avond voor het slapen gaan de dag afbouwen door nog even te douchen en daarna nog een halfuurtje lezen. Rust in je hoofd, loslaten van de dagelijkse dingen geeft een goede nachtrust en daarmee balans.

Daphne Fuchs
Door

Daphne Fuchs

op 14 Sep 2018

's avonds een wandelingetje maken, al is het maar 'een blokje om'. Heerlijk om zo de dag achter me te laten.

Reactie plaatsen