3 Tips om stijve rugspieren los te houden
07 mei 2014 
in Blog

3 Tips om stijve rugspieren los te houden

Een verkeerde of eentonige werkhouding lijdt vroeg of laat tot stijve spieren en klachten. Zelfs 68% van de lage rugklachten en 53% van de nekklachten komen voort uit een verkeerde zithouding. Dat komt omdat de bloeddoorstroming afgekneld wordt en de zuurstof niet goed kan doorstromen. Daardoor krijg je een opeenhoping van spanning en afvalstoffen. Energie stagneert en je lichaam begint pijn signalen af te geven. Dat voelt niet prettig maar zou je eigenlijk heel blij mee moeten zijn, het is een “call-to-action” om erger te voorkomen. Om die reden zijn er ook rookmelders uitgevonden voor in je huis. Wanneer je luistert naar signalen van je lichaam en regelmatig beweegt of ontspant kan je lichaam weer herstellen. Dat is soms best lastig tijdens lange autoritten of wanneer je vindt dat er iets echt af moet en je veel uren draait achter de computer.

Stoelmassage is een goede manier om de bloeddoorstroming te stimuleren. Klachten verminderen of nemen dan vanzelf af en spierweefsel kan zich herstellen. Bestel een stoelmassage op je werk bij WorkMassage. Als er geen masseur in de buurt is kun je het volgende doen:

Tip 1: Ga met je rug tegen een vlakke muur staan en houd een tennisbal tussen de muur en de pijnlijke spier. Met je gewicht druk je tegen de muur en rol je de bal in de lengte richting van de spier. Zo masseer je jezelf terwijl je ontspannen staat. Dit werkt goed bij je schouders, rug, billen en dijbenen.

Tip 2: Rek je elke ochtend goed uit. Stijfheid na het slapen neem je mee in de auto en achter je bureau. Rek je lichaam als een kat en neem de tijd om alle belangrijke spieren mee te nemen. Je lichaam geeft vaak zelf al aan waar behoefte aan is. Voor je onderrug kun je het beste op handen en knieen zitten en rondjes met je bekken draaien. Dat kan ook staand met licht gebogen knieen. Liggend trek je je benen naar je toe en laat je ze langzaam samen naar links en naar rechts naast je zakken.

Tip 3:Met behulp van een Theracane kun je drukpunten in je rug behandelen. De handgrepen zorgen er voor dat je druk kunt reguleren en zo stukje voor stukje niet alleen rug maar ook schouders en zelfs nekspieren kunt behandelen. Het boek Triggerpointmassage geeft een heldere uitleg over spieren en de gewenste druk. Bij een pijngrens van 0 – 10 waarbij 0 geen gevoel is en 10 teveel, houd dan een druk van een denkbeeldige 7 aan.
1theracane (2)

PS. Wanneer het een tijd geleden is dat je werkplek geoptimaliseerd is vraag dan om een check-up. Wij kunnen die ook verzorgen.

Beste matras bij rugklachten
Door

Beste matras bij rugklachten

op 18 May 2020

Aandacht voor een goede zit- en slaaphouding helpt rugproblemen herstellen en voorkomen. Ik had zelf last van mijn onderrug, nek en schouders. De pijn ging vaak aan het eind van de ochtend weg. Ik had het vermoeden dat mijn matras niet meer goed mijn rug en wervelkolom ondersteunde. Het was tijd voor een nieuw matras. Maar wat is een goed matras bij rugklachten? Vroeger werd vaak een hard matras geadviseerd bij rugklachten. Met een pocketveer matras kun je het hele matras op de gebruiker afstemmen. Maar dit is heel kostbaar, een drukpunt-meting bepaald dan exact hoe stevig het matras moet zijn per zone. Je betaalt hier zo meer dan 1700 euro voor. Na lang vergelijk koos ik voor een traagschuim matras.Een traagschuim matras smelt als het ware om het lichaam, waardoor er een optimale drukverdeling ontstaat. Hierdoor wordt de wervelkolom perfect ondersteund, en kunnen wervels, spieren en banden herstellen. Om te bepalen wat het beste matras voor jou

Beste matras bij rugklachten
Door

Beste matras bij rugklachten

op 18 May 2020

Aandacht voor een goede zit- en slaaphouding helpt rugproblemen herstellen en voorkomen. Ik had zelf last van mijn onderrug, nek en schouders. De pijn ging vaak aan het eind van de ochtend weg. Ik had het vermoeden dat mijn matras niet meer goed mijn rug en wervelkolom ondersteunde. Het was tijd voor een nieuw matras. Maar wat is een goed matras bij rugklachten? Vroeger werd vaak een hard matras geadviseerd bij rugklachten. Met een pocketveer matras kun je het hele matras op de gebruiker afstemmen. Maar dit is heel kostbaar, een drukpunt-meting bepaald dan exact hoe stevig het matras moet zijn per zone. Je betaalt hier zo meer dan 1700 euro voor. Na lang vergelijk koos ik voor een traagschuim matras.Een traagschuim matras smelt als het ware om het lichaam, waardoor er een optimale drukverdeling ontstaat. Hierdoor wordt de wervelkolom perfect ondersteund, en kunnen wervels, spieren en banden herstellen. Om te bepalen wat het beste matras voor jou is, moet je vooral veel gaan proefliggen.

Ivan
Door

Ivan

op 21 Jul 2020

Ik had ook last van hardnekkige rugpijn. Mijn therapeut maakte me erop attent dat ik teveel voorovergebogen zat op mijn werkplek. Door aanpassing van mijn beeldscherminstellingen was dit niet meer nodig. Een eenvoudige tip die voor mij veel verbetering bracht in de conditie van mijn rug.

Senolife
Door

Senolife

op 18 May 2021

Ook ik had last van rugpijn. De oorzaak hiervan was een slecht en niet ondersteunend matras en een slechte lighouding. Nadat ik dit had aangepast kon ik weer veel beter slapen en was de rugpijn ook verholpen, ideaal dus!

Reactie plaatsen