Bezinnen, hoe doe je dat?
26 juni 2015 
in Blog

Bezinnen, hoe doe je dat?

Hoe lang is het geleden dat je een functioneringsgesprek had met jezelf?
Waar heb je behoefte aan, hoe voel je je, wat kun je goed en wat zou je graag willen?

De zomer is een mooi moment om je prioriteiten nog eens onder de loep te nemen. Het gevaar van de waan van de dag is dat je vooral bezig bent met lijstjes afwerken en brandjes blussen waardoor je makkelijk het grote geheel uit het oog verliest. Alles lijkt belangrijk en urgent. Maar waar blijven jouw dromen en behoeftes in dit verhaal? Zijn het echt belangrijke zaken of mensen waar je tijd in steekt en zijn het wel jouw brandjes die je blust? Haal je genoeg voldoening en energie uit je bezigheden?

Persoonlijke tips
Mijn ervaring is dat wanneer ik meer tijd in de natuur door breng ik vanzelf rustig word en naar boven komt drijven wat er echt toe doet voor mij. Een andere omgeving kan ook heel goed werken om letterlijk afstand te nemen van je dagelijkse bezigheden. Praten met familie en vrienden bevordert ook zelfreflectie. Als ik dat doe en mijn gedachten echt kan horen heeft dat een ander effect dan wanneer ze in mijn hoofd blijven zitten.
Als laatste beveel ik (hoe kan het ook anders) een massage aan. Wanneer lichaam en geest kunnen ontspannen werken ze beter samen en haal je uit jezelf wat er in zit. Wie lekker in z’n vel zit heeft positievere gedachtes, ziet eerder oplossingen en heeft meer energie.

bezieling

Reactie plaatsen