Dankbaarheid loont

Veel mensen maken moeilijke tijden door. Dan is het lastig om positief te blijven. Verdriet, boosheid of teleurstelling hoef je niet weg te duwen om ook aan positieve aspecten in je leven te denken.

Gemiddeld geven we ons leven een 8 in Nederland maar we klagen steen en been over het weer, het verkeer, de politiek en van alles meer. Soms is klagen een tijdelijke uitlaatklep maar het kan ongemerkt een gewoonte worden. Je kunt je veerkracht vergroten door te zoeken naar positieve aspecten in je leven zonder dat je andere gevoelens wegduwt. Ook als er geen aanwijsbare reden is voor een onrustig gevoel kan dit helpen. Alles wat je aandacht geeft groeit. Deze natuurwet werkt zowel in positieve als negatieve zin.

Wanneer je elke avond minimaal 3 dingen kunt bedenken of opschrijven waar je dankbaar voor bent oefen je jezelf om positieve aspecten in je leven meer te waarderen. Wanneer je denkt aan prettige dingen treedt er een fysiologisch proces op dat stress reduceert. Positieve gedachten verlagen je bloeddruk en ontspannen lichaam en geest. Net als een massage dat doet:-).

Stel jezelf bijvoorbeeld elke avond deze vragen:

  • Wat vond ik leuk vandaag?
  • Waar ben ik trots op?
  • Wat wil ik morgen doen om het geluk van mij en mijn naasten te vergroten?

TIP: wil je medewerkers of zakenrelaties bedanken? Geef ze dan eens toelmassage. WorkMassage heeft masseurs in heel Nederland die je dankbaarheid persoonlijk kunnen overbrengen en een goed gevoel achter laten:-)

Reactie plaatsen