De kunst van het lummelen
17 juli 2013 
in Blog

De kunst van het lummelen

We kennen in Nederland een hoog arbeidsethos dat maakt dat we productief zijn, veel bereiken en van een grote welvaart genieten vergeleken met andere landen van de wereld. Daadkracht is een groot goed. Wanneer er echter geen plaats meer is voor ontspanning raak je uit balans. We zijn geen machines die aldoor kunnen presteren.

De momenten dat je echt niets hoeft of doet zijn spaarzaam. Wanneer je doet wat je echt leuk vindt lijkt de tijd stil te staan en ga je helemaal op in het moment. Kinderen en zijn daar nog heel goed in. Verlang jij ook wel eens naar die onbezorgde tijden? Dit zijn manieren om het ‘moeten’ los te laten met de juiste mindset.

  1. De meeste problemen ontstaan in je hoofd door gedachten die je over iemand of een situatie hebt. Vraag jezelf af wat het ergste is dat er kan gebeuren. Is je reactie in proportie met de werkelijkheid? Echt?
  2. Bedenk dat terwijl jij ontspant je lichaam en geest zich op laden. Je bent dus zinnig bezig al doe je niets!
  3. Bij vragende blikken zeg je gewoon: “Ik ben wel iets aan het doen, namelijk aan het opladen, blieb blieb”.
  4. De beste manier om je gedachten af te leiden is je te concentreren op je lichaam. Luister naar de signalen die het uit straalt. Voel je fysieke ongemakken, heb je trek of ben je moe? Waar heb je behoefte aan?
  5. Je adem is als een soort intern ventiel die de druk in je lichaam regelt. Wanneer je gespannen bent is je ademhaling hoog, trek je je schouders op krijg je een verkrampte houding. Een diepe ademhaling zorgt letterlijk voor meer ruimte in je lichaam en geest. Er zijn diverse technieken en even googlen levert direct bruikbare tips en video’s op, bijvoorbeeld deze.
  6. Het is vaak makkelijker om te lummelen in een andere omgeving. Je geeft je makkelijker over dus zorg dat je regelmatig naar een rustgevende plaats gaat.
  7. Sociale contacten, tijd doorbrengen in de natuur en beweging werken stress verlagend. Maak tijd in je agenda voor deze energizers

Wie zich regelmatig oplaadt heeft altijd energie.

Life coach Breda
Door

Life coach Breda

op 04 Nov 2020

https://www.onderonsje.nl/life-coach-breda" rel="nofollow">Life coach Breda Ik ben Vivian. Als life coach in Breda ben ik enthousiast over alles wat er tussen mensen en met mensen gebeurt. Door mijn 20 jaar ervaring in het coachen van mensen die voor moeilijke keuzes stonden in hun leven heb ik gezien hoe belangrijk het is om jezelf lief te hebben en tevreden te zijn. Bij mij als Life coach kan je terecht voor een gezellig én effectief onderonsje.

Reactie plaatsen