Maak van je kwaliteit geen valkuil
31 maart 2014 
in Blog

Maak van je kwaliteit geen valkuil

Stel je bent heel goed in je werk omdat je heel precies bent. Er gaat niets de deur uit zonder dat het jouw stempel “100% Proof” heeft gekregen. Of je bent heel competetief wat maakt dat je veel doelstellingen haalt en je alles ziet als een spel om te winnen. Dat is heel mooi voor jou en je werkgever of voor jezelf als je eigen baas bent.

Iets is pas een probleem als jij het als probleem ervaart. Het kan zijn dat je hier veel voldoening en energie uit haalt. Perfect! Pas wanneer je merkt dat je je kwaliteit niet voor de juiste mensen, doelen of mate inzet kan het je uitputten. Wanneer je altijd ‘aan” staat word je kwaliteit een automatisme zonder dat je daar zelf grip op hebt.

Perfectionisme is belangrijk als het er op aan komt maar is het altijd van toepassing? Zijn er momenten waarop je je norm kunt bijstellen en kunt ontspannen? Wanneer doe je iets gewoon voor de fun en hoef je niet te winnen? Moet je echt elke situatie controleren zodat het een succes wordt of kun je meer vertrouwen op anderen en hun bijdrage?

Zoek de balans door je af te vragen hoeveel je van je kwaliteit je bij welke activiteit of persoon wilt gebruiken. Het gaat om nuances in het leven. Gebruik je volumeknop en spaar je energie. Dit voorkomt stress en verhoogt je plezier. Want waar het gaat het nou allemaal echt om?

lenteWelkom in de lente!
Wil je meer weten over valkuilen die voor dagelijkse stress zorgen en hoe ze te omzeilen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang het e-book gratis! Vul je email in op WorkMassage.nl.

Reactie plaatsen