Zo overleef jij je (schoon)familie - de ultieme ontspanningstip
18 december 2013 
in Blog

Zo overleef jij je (schoon)familie - de ultieme ontspanningstip

Heb je met moeite alle deadlines op je werk gehaald voor 2014, kom je thuis wéér in de stress. Feestdagen, afspraken maken, wie nodigen we wel uit en wie niet, wat gaan we eten, wat doe ik aan met Oud en Nieuw  en moeten we echt naar de (schoon)familie?

Voor mensen die niet op vakantie gaan en geen masseur in de buurt hebben is dit een tip om je kalmte te bewaren. Als de ontspanning niet uit de omgeving komt wordt dan zelf een zee van rust.

Ademhaling is als een ventiel dat je interne druk kan reguleren. Heb je een snelle hoge ademhaling dan houd je spanning vast, is hij dieper en tot in je buik dan voer je spanning af. Een ademhalingsoefening werkt vrijwel direct, is gratis en niet ingewikkeld om te leren. Deze gaat zo:

  1. Ga in een stoel zitten met je voeten op de vloer
  2. Sluit je ogen laat je gewicht in de stoel zakken, ontspan je spieren
  3. Leg 1 hand op je buik en observeer je ademhaling zonder iets te willen veranderen
  4. Ga nu diep inademen en houd dit 3 tellen vast. Adem uit en span je buikspieren iets aan om alle lucht eruit te  duwen en houd dit ook een paar tellen vast.
  5. Ontspan je buikspieren weer en laat je lichaam vol zuurstof lopen wanneer je inademt. Hou weer een paar   tellen vast en adem weer diep uit.

Dit kun je zelfs doen tijdens het Kerstdiner zonder dat iemand het in de gaten heeft. Na een paar minuten zul je merken dat je ademhaling dieper wordt waardoor je spieren en hersenen gevoed worden met zuurstof. Spanning verlaat je lichaam en jij krijgt meer energie. Veel plezier!

Meditatie

Reactie plaatsen