Page content

article content

Bewegen is gezond maar mag het ook leuk zijn (alsjeblieft)?

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik vind het knap lastig om in shape te blijven terwijl de sportscholen dicht zijn. Veel (thuis)werkers kennen het vast ook wel: de tijd vliegt en voor je het weet zijn er weer een paar uur voorbij. Wanneer ik geconcentreerd bezig ben vergeet ik gewoon om pauze te nemen. Dat is jammer want almaar doorwerken komt mijn lichaam en geest niet ten goede. Om een goede werkbalans te houden is het belangrijk om toch regelmatig te blijven bewegen, al is het maar een paar minuten want:

  • Hersenen verwerken prikkels beter na een pauze
  • Je voorkomt klachten en overbelasting van spieren
  • Je bloedsomloop verbetert
  • Je voelt je fit en alert

Tips om bewegen tijdens een drukke dag leuk te maken.

Sinds een paar weken heb ik een nieuw ochtend ritueel bedacht om de corona kilo’s te lijf te gaan. Dat is hard nodig kan ik je vertellen. Gewapend met een lekkere dans playlist en een matje op de grond (half kapot gekrabd door de kat) zet ik mijn timer op 30 minuten. Eerst planken, dan heb ik het ergste maar gehad. “Wat zijn 3 minuten op een dag” houd ik mezelf voor. Dan zijn de buikspieren aan de beurt. De massagebank die er verwaarloosd bij ligt dient als voetensteun. Tegen die tijd kan er een kledinglaagje uit, pfff. Als James Brown begint te schreeuwen is het hoog tijd om te springen en te dansen. Tegen die tijd ben ik de grondoefeningen weer vergeten en stroomt de energie. Ik sluit af met strekoefeningen en dan wacht de beloning: ontbijt met koffie! Mijn lichaam vindt het lekker om uitgedaagd te worden en mijn humeur-hormonen ook:-).

Daar is onlangs een nieuwe gewoonte bij gekomen: het Pausit-eren!

Ik sprak Jens Hommen van Pausit en heb nu een maand de software uitgeprobeerd. Ik heb ingesteld welke spiergroepen ik graag wil bewegen (kan ook random), hoeveel oefeningen ik per keer wil doen en op welke tijdstippen. Als het dan zover is zie je een klein pop-up scherm in de hoek. Toegegeven, dat is best onwennig en ik heb de dame ook een paar keer weg geklikt omdat ik nog even wat wilde afmaken (wanneer niet?). Vriendelijk komt ze even later even checken of het nu beter uit komt. Vooruit dan maar!

Stoel naar achteren, even staan en strekken die nek- en schouderspieren. Heerlijk tussen de zoom-meetings door. Ik doe sowieso regelmatig oefeningen uit onze workshop Office Gym tussendoor maar hoe leuk is het om me te laten verrassen met talloze oefeningen waarvan ik er ook een aantal niet ken. Het programma is dummy proof (als ik het kan kun jij het zeker) en gebruiksvriendelijk. Het is een stok achter de deur om toch regelmatig en gevarieerd te bewegen. Komt het echt niet uit dan vraagt je avatar of hij/zij later kan terugkomen of niet.

Met Pausit is bewegen op de werkplek leuk! 

Pausit ontwikkeld in Zweden, is een digitale personal trainer die met behulp van ergonomische oefeningen op gerichte tijden mensen in beweging houdt. 

Een oplossing die klachten preventief aanpakt en curatief vermindert. Pausit in een notendop: 

  •  Regelmatige herinnering door mini-avatar in beeld 
  •  Makkelijk te begrijpen oefeningen 
  •  Preventief en gericht op klachtgebieden 
  •  100+ ergonomische EN mentale oefeningen 

 Kortom met leuke en makkelijke oefeningen op regelmatige basis ben je actiever, fitter en ben je productiever op je werk. 

 Interesse om Pausit gratis uit te proberen? Meld je aan via info@pausit.nl EN vermeld bij je aanmelding: Workmassage Aanbod. 

Heb jij ook een nieuw ritueel bedacht om fit te blijven? Laat het weten via een reactie op dit bericht en inspireer anderen er mee.

Dank je wel!

Melanie

Comment Section

1 reactie op “Bewegen is gezond maar mag het ook leuk zijn (alsjeblieft)?


Door Jens Hommen op 5 mei 2020

Leuk Melanie! Bedankt.

Plaats een reactie


*


background: rgba(255, 255, 255, 0.73);