6 Redenen om ontslag te nemen of te blijven
15 juli 2022 

6 Redenen om ontslag te nemen of te blijven

Voordat je op vakantie gaat (of ben je al onderweg?) nog even een klein berichtje ter overweging. Om tijdens je vakantie over na te denken.

De zomervakantie is voor velen van ons aanleiding tot zelfreflectie. We evalueren bijvoorbeeld ons werk en komen soms tot de conclusie dat we enkele dingen graag anders zouden invullen. Bij de huidige werkgever of elders.

Onderzoeksbureau Gallup vroeg ruim 13 duizend Amerikaanse werknemers welke argumenten aanleiding geven om een andere baan te accepteren. Dit zijn naast het loon ook welzijn gerelateerde zaken. Als werkgever kun je hierop inspelen en proberen mensen vast te houden. Als werknemer kun je je afvragen of je liever eerst het gesprek aangaat voordat je verder gaat zoeken. Het is een kans voor iedereen😊.

  1. Hoger loon is voor 64% van de deelnemers aanleiding om van baan te wisselen.
  2. Betere balans tussen werk en privé is dat voor 61%. Meer autonomie.
  3. Talenten benutten is voor 58% van de respondenten belangrijk: doen wat je leuk vindt.
  4. Stabiliteit en werkzekerheid is na covid voor 53% een belangrijke houvast.
  5. Het covid-vaccinatiebeleid van een organisatie kan een discussiepunt zijn voor 43%. Afstemming over overtuiging en beleid kan sterke gevoelens hierover beter managen.
  6. Inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer is voor 42% belangrijk. De organisatie zou voor hen een afspiegeling van de samenleving moeten zijn.

Wat is voor jou van belang en wat heb je te bieden? Ga erover in gesprek en leer van elkaar.

Mooie zomer!

Reactie plaatsen