File Fitness

Zit jij ook vaak maar te zitten terwijl je liever aan je gezondheid werkt? Dan is file fitness echt iets voor jou. Veel oefeningen kun je gewoon achter het stuur doen of in de bus of trein, niemand die het ziet.

Getrainde buik- en rugspieren zorgen voor stabiliteit in je hele lichaam en zo voorkom je rugklachten. Werken aan je buik-bil- en beenspieren is goed te doen als je onderweg bent. Wanneer je er een muziekje bij hebt is het helemaal lekker.  Blijf altijd alert op het verkeer natuurlijk!

1. Span je bilspieren aan op de maat van de muziek. Links, rechts of beiden tegelijk. Doe dat 3- 5 minuten achter elkaar of zo lang het liedje duurt.

2. Duw je onderrug tegen de leuning en span je buikspieren aan. Hou dit een hele maat vol (4 seconden) en laat weer los. Herhaal dit een heel nummer lang.

3. Wil je deze oefening verder uitbreiden span dan je bekkenbodem aan tegelijk met je buikspieren. Dat is de spier die je nodig hebt om je plas op te houden. Goede training voor later…

4. Beweeg je ribbenkast naar links en naar rechts op de maat van de muziek. Hierbij span je je schuine buikspieren aan. Op muziek is vergeet je dat je traint en is het nummer voorbij voordat je er erg in hebt.

5. Duw je hakken om de beurt in de bodem, wissel links en rechts met elkaar af. Hierbij span je je bovenbenen aan. Zeker goed te doen als je cruise control hebt of een automaat. Heb je je voet op het gas dan kun je beter je benen een stukje optillen of wachten tot je stil staat.

6. Span je kuiten aan en laat weer los. Dit kun je elke seconde doen 2 minuten lang. Dit kun je om en om doen of met beide benen tegelijk.

7. Bedenk dat je je tijd zo goed mogelijk benut ook al heb je niet voor de file gekozen. Het gevoel dat je een keuze hebt (hoe klein ook) geeft al minder stress.

  Veel plezier onderweg! Strek je lekker uit als je aangekomen bent en geniet van de dag!

Reactie plaatsen