Waarom een stapje terug doen je vooruit helpt.
07 januari 2013 

Waarom een stapje terug doen je vooruit helpt.

De waan van de dag

De waan van de dag, je kent het wel. Altijd urgente dingen die je aandacht vragen zonder dat je tijd hebt om je af te vragen of het wel jouw probleem is en of het echt prioriteit heeft. Voor je het weet ben je opgeslokt door het appèl wat anderen op je doen.

Stapje terug

Ik hoop dat je tijdens de feestdagen hebt kunnen ontspannen. Wanneer heel Nederland “op slot’ zit hoef je je niet schuldig te voelen het even rustiger aan te doen. Veel mensen vinden het lastiger om van drukte tot rust te komen dan van rust op te schakelen naar een hogere versnelling. Je bent een echte bofkont als je de luxe hebt ervaren je te vervelen. Gefeliciteerd! Je leeft  in verschillende ritmes. Deze afwisseling is heel belangrijk voor je gezondheid. En wel hierom:

  1. Wanneer je ontspant kan je lichaam herstellen. Gespannen spieren worden weer soepel, je ademhaling wordt dieper en je krijgt zo meer zuurstof binnen. Zo voed je spieren en hersenen.
  2. Je geest wordt rustiger en minder gejaagd. To-do lijstjes houden je niet meer wakker en je krijgt ruimte om eens anders tegen aan te kijken. Rust geeft ruimte en bij veel mensen ook creativiteit.
  3. Rust doet ook iets met je humeur. Mensen die ontspannen zijn hebben meer ruimte om naar anderen te luisteren, zien vaker de humor van gebeurtenissen in en zijn betere observators.
  4. Als je ontspannen bent voel je beter wat goed voor je is. Wanneer je niet geregeerd wordt door de waan van de dag stap je namelijk uit de modus van je automatische piloot. Zo ontstaat ruimte om je af te vragen of je echt toekomt aan wat belangrijk voor je is, wat je dromen zijn en waar je blij van wordt. Je voelt bij gedachten een duidelijk “Ja”of “Nee ” in je lichaam als je er de tijd voor neemt.
  5. Door in verschillende tempo’s te leven blijf  je fit en vitaal. Lekker knallen en uitrusten horen bij het leven als water en vuur. Ze hebben elkaar nodig dus luister naar je lichaam en geest welke behoefte er in je leeft. Zonder oordeel, maar met nieuwsgierigheid. Besluit vervolgens wat je met de informatie uit je eigen systeem doet. Zo werken lichaam en geest perfect samen!

Veel geluk, avontuur én ontspanning dit jaar!

Wil jij ook meer ontspanning op de werkvloer? Neen dan contact met ons op.

Onze stoelmassages geven ontspanning én nieuwe energie

Ga naar WorkMassage

 

Reactie plaatsen