Praktische tip om (werk)stress te verminderen
11 juni 2014 
in Blog

Praktische tip om (werk)stress te verminderen

Onlangs verschenen deze cijfers in de krant: 33% van het verzuim wordt veroorzaakt door stress. Maar liefst 44% van de werkgevers erkent de gevaren van uitval van medewerkers door een aanhoudend hoge werkdruk. Minister Asscher wil werkdruk bespreekbaar maken op de werkvloer. Angst voor baanverlies of niet onder willen doen voor collega’s kunnen redenen zijn waarom last van werkstress nog steeds geen populair gespreksonderwerp is. Toch is dat jammer. Het kost onnodig veel ellende en geld wanneer uitval voorkomen kan worden.

Stress wordt veroorzaakt door externe en/of interne druk. Denk bij externe druk aan deadlines, een overstroomde mailbox of ruzie met baas of collega. Interne druk is hoe je tegen situaties aan kijkt en er mee om gaat, je beleving ervan. Oorzaken en beleving van stress verschillen enorm tussen mensen. Wat de ene persoon een plezierige uitdaging vindt is voor de ander een bron voor piekeren. Het is daarom van belang om zonder oordeel te kijken wat je behoeften zijn en hoe je die kunt vormgeven zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Onze workshop Stresspreventie biedt medewerkers handvatten om je interne druk te reguleren. Het afvoeren van opgebouwde spanning, het aanpassen van je gedachtenpatroon en manieren om te ontspannen zijn daar onderdeel van. Wanneer je niets aan de omstandigheden kunt veranderen kun je altijd je eigen beleving van een situatie veranderen. Zo krijg je meer grip en innerlijke rust. Preventie loont.

Meer informatie over de workshop Stresspreventie vind je op onze WorkMassage website. Bel of mail gerust voor vrijblijvende informatie.

Ontspannings TIP
Je ademhaling is een natuurlijke bron voor ontspanning en innerlijke rust. Kijk hier hoe je dit instrument kunt inzetten wanneer je werkdruk of andere stress ervaart.

ademhalingsoefening-kl
Klik op het plaatje om naar de video te gaan en gebruik wachtwoord videoww

Reactie plaatsen